BANKIETY
w HOTELU ZIMOWIT
Pragniemy Państwu zaproponować przykład kolacji bankietowej np. na DZIEŃ NAUCZYCIELA
Aperitif:
Wino musujące
Przystawka:
Soczysta pieczona pierś kaczki podana na postumencie sosu żurawinowego
Soczysta pieczona pierś kaczki podana na postumencie sosu żurawinowego
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa rolowana z papryką i szynką z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem z bukietem warzyw
Polędwiczka wieprzowa rolowana z papryką i szynką z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem z bukietem warzyw
Deser:
Panacotta z cherry i miętą
Panacotta z cherry i miętą
Bufet z zimnymi zakąskami
Ławica ryb podana na tafli lustrzanej: łosoś norweski nadziewany sandaczem w trzech sosach w otoczce galaret i galantyny z ryb morskich i słodkowodnych ubrany w różę z łososia oraz jajka z kawiorem, anchua i pastami rybnymi
Dworska deska rozmaitości ci w postaci wyśmienitych wędlin
Ławica ryb podana na tafli lustrzanej: łosoś norweski nadziewany sandaczem w trzech sosach w otoczce galaret i galantyny z ryb morskich i słodkowodnych ubrany w różę z łososia oraz jajka z kawiorem, anchua i pastami rybnymi
Dworska deska rozmaitości ci w postaci wyśmienitych wędlin
Pasztety pieczone w cieście francuskim z borowikami w sosie cumberland
Śledzie w trzech odmianach
Sałatka grecka
Sałatka z kurczakiem, z ananasem i selerem naciowym
Sałatka prezydencka
Deska serów i rolad serowych
II Kolacja
Schab faszerowany leśnym runem serwowany z talarkami ziemniaczanymi i buraczkami ćwikłowymi
III Kolacja
Zupa z aromatycznego mięsa wołowego i mieszanki klasycznych warzyw z papryką i pieczarkami
Bufet słodkości:
Babeczki z kremem i owocami
Babeczki z kremem i owocami
Sałatka owocowa
Ciasteczka koktajlowe
Napoje zimne i gorące : bez ograniczeń
Bufet kawowy: Kawa/herbata
Soki owocowe, woda gaz.i nieg.
Coca-cola, fanta, sprite
Zapewniamy:
• Profesjonalną obsługę kelnerską, kucharską i porządkową
• Przybranie stołów i krzeseł