Oferta weselna 2019

ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ

DOSTĘPNE TERMINY NA ROK 2019 I NIEDZIELE 2018 !!!

Propozycja oferty weselnej 2019 - 190zł

Uroczystość rozpoczyna się przywitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem: 
chlebem,
solą oraz woda i wódką.

Wino musujące serwujemy na powitanie Państwa Młodych. 

Zupy: (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny domowy rosół z makaronem;
  • Krem czosnkowy z boczkiem;
  • Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym;
  • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym;
  • Krem dyniowy z pestkami dymi i olejem rzepakowym.

Danie główne: Możliwość wyboru 2 mięs:

  • Tradycyjny pieczony schab w ziołach faszerowany śliwką (lub pieczarką);
  • Eskalopki wieprzowe po parysku;
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym;
  • Roladki drobiowe z serem i pieczarkami;
  • Rolada z indyka nadziewana warzywami;
  • Stek drobiowy zapiekany z serem i warzywami
  • Filet z kurczaka marynowany w imbirze i tymianku 

Sosy (do wyboru):

  • Myśliwski;
  • Sos własny (mięsny),
  • Kurkowy;
  • Z zielonego pieprzu;
  • Pieczarkowy;
  • Pomidorowy;
  • Serowy;
  • Porowy.

Dodatki do dań gorących (do wyboru):

·        Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem;

·        Purre ziemniaczane;

·        Ziemniaki pieczone w mundurkach;

·        Kasza gryczana;

·        Kasza jęczmienna;

·        Kasza pęczak;

·        Ryż;

·        Ryż z warzywami.

Surówki (trzy do wyboru):

·        Surówka z marchewki z pomarańczą (lub chrzanem);

·        Ćwikła z chrzanem;

·        Surówka z kapusty pekińskiej;

·        Surówka z kiszonej kapusty;

·        Surówka z czerwonej kapusty;

·        Surówka z białej kapusty ;

·        Mix sałat z sosem vinegrette;

·        Surówka z selera

 

Deser: (jeden do wyboru):

·        Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowym i bitą śmietaną

·        Sernik wiedeński z sosem czekoladowym;

·        Puchar lodowy z owocami;

·        Pudding kokosowo – waniliowy na sosie malinowym;

·        Pieczone jabłko z bakaliami i korzennym sosem.

·        Panacotta z musem malinowym (truskawkowym w sezonie)

Zimna płyta: SERWOWANA W FORMIE BUFETU

·       Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu;

·        Domowy pasztet z dodatkami;

·        Półmisek wędlin;

·        Galaretka drobiowa;

·        Polędwica wieprzowa z galaretką jabłkową i musem serowo-chrzanowym;

·        Śledź w śmietanie;

·        Pomidory z mozzarellą

·        Jajka w dwóch odsłonach (z sosem tatarskim, faszerowane);

·        Ruloniki z szynki w galaretce

·        Roladka szpinakowo-łososiowa 

Sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

·        Tradycyjna sałatka jarzynowa;

·        Sałatka z pieczonych brokuł;

·        Sałatka z rukolą i orzechami;

·        Sałatka z selerem naciowym, indykiem i orzechami;

·        Sałatka grecka;

·        Sałatka gyros;

·        Sałatka prezydencka;

·        Sałatka węgierska;

Kolacja 1 (jedna do wyboru):

·        Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie chrzanowym ,podawany z marchewką z groszkiem i opiekanymi ziemniakami;

·        Roladki wołowe faszerowane boczkiem podawane z kaszą jęczmienną (pęczak) i kaszą gryczaną  z sałatką szwedzką

·        Bitki wieprzowe w sosie własnym podawane z ziemniakami rosti (ziemniaki starte na grubych oczkach- placki ziemniaczane)  i marchewką glazurowaną z miodem.

·        Duszony filet z indyka z sosem serowym podawany z ryżem z warzywami;

·        Rolada wieprzowo – drobiowa z sosem chrzanowym podawana z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty;

·        Zrazy drobiowe z serem i pieczarkami w sosie z zielonego pieprzu  podawane z ryżem z groszkiem i surówką z marchewki;


Efektownie podany Tort z racami

Kolacja 2 (jedna do wyboru):

·        Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw

·        Forszmak drobiowy

·        Zupa z pieczonego indyka z warzywami

Kolacja 3 (jedna do wyboru):

·        Barszczyk czerwony z pasztecikiem ( krokietem) lub pół na pół

·        Żurek po rzeszowsku;

·        Kwaśnica na żeberkach

Bufet kawowy: kawa, herbata – bez ograniczeń Woda ,

soki w dzbankach na stoły –(jabłko, pomarańczowy ,woda)

Pepsi, mirinda , 7-Up 0,5 bufet  – bez ograniczeń

Placki, tort, ciasteczka i owoce na patery na stoły

Szyszki w cenie, jedna na parę  

Za dodatkową opłatą:

Stół wiejski:  20zł/os.  ilość osób:

·        Udziec wieprzowy pieczony w całości;

·        Boczek pieczony;

·        Żeberka w kapuście;

·        Smalec, ogórki kiszone, chrzan

·        Kiełbasa wiejska;

·        Salceson;

·        Kaszanka;

·        Żurek

 Dodatkowo:

·        Mix pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą) – dodatkowo płatne (10szt) – 14zł

Stół rybny: 25zł/os.

·        Łosoś w panierce chlebowej;

·        Ryba po grecku;

·        Śledź po cygańsku;

·        Pstrąg pieczony;

·        Tatar z śledzia na piklowanym ogórku;

·        Ryba pieczona w całości.

Dodatkowo można zamówić (hotel zastrzega iż wszystkie dodatkowe usługi muszą być zamówione przez hotel bądź uzgodnione wcześniej)

·        Świecący napis „Love” od  600zł

·        Pieczony indyk :  od 400zł/sztuka

·        Fontanna czekoladowa + owoce + dodatki   1,500zł

·        Palma owocowa  1200zł

·        Dzik pieczony w całości 3,000zł/os. /pieczony prosiak 2,000zł na około 100-120 osób

·        Stół słodkich obfitości 20zł/os.  (musy czekoladowe, musy owocowe, galaretki 4sztuki-os.)

·        Stół z owocami morza  22zł/.os.

·        Kącik dla dzieciaków  700zł   

·        Roll bar 20l. piwo Żywiec 350 zł

·        Drink bar cena do uzg./ stolik dodatkowy na alkohol wraz ze szkłem 200zł 

·        Fajerwerki  1,500zł  5 min,   2,000zł   6 min   

·        Fotobudka  1000zł  2 godziny   3 godziny 1200zł  1,300zł  4 godziny  + księga 100zł 

·        Dodatkowy kelner do roznoszenia alkoholu  wesele do 150 osób 500zł  powyżej 150  - 600zł

·        Dekoracja kwiatami 15zł/os.   (wypożyczenie wazonów 20zł/sztuka)

 

Galeria zdjęć