Oferta weselna 2019

ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ

DOSTĘPNE TERMINY NA ROK 2019 I NIEDZIELE 2018 !!!

Propozycja oferty weselnej 2019 - 220zł

Uroczystość rozpoczyna się przywitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem: chlebem,

solą oraz woda i wódką.

Wino musujące serwujemy na powitanie Państwa Młodych.

Przystawka: (jedna do wyboru):

  • Domowy pieczony pasztet z orzechami i sosem żurawinowym;
  • Plasterki pieczonego schabu w ziołach, podawanego z świeżymi sałatami i dresingiem musztardowym oraz chrupiącą grzanką;
  • Roladka szpinakowo - łososiowa podawana z chrupiącą sałatą i pomidorkami cherry oraz sosem balsamicznym;
  • Plasterki kurczaka marynowanego w ziołach i sosie winnym;
  • Ciasteczko francuskie z chrupiącymi warzywami oraz serem dojrzewającym;


Zupy: (jedna do wyboru):

  • Tradycyjny domowy rosół z makaronem;
  • Krem czosnkowy z boczkiem;
  • Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym;
  • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym;
  • Krem dyniowy z pestkami dymi i olejem rzepakowym.


Danie główne: Możliwość wyboru 2 mięs:

  • Tradycyjny pieczony schab w ziołach faszerowany śliwką (lub pieczarką);
  • Eskalopki wieprzowe po parysku;
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym;
  • Roladki drobiowe z serem i pieczarkami;
  • Rolada z indyka nadziewana warzywami;
  • Stek drobiowy zapiekany z serem i warzywami
  • Filet z kurczaka marynowany w imbirze i tymianku


Sosy (do wyboru):

  • Myśliwski;
  • Sos własny (mięsny),
  • Kurkowy;
  • Z zielonego pieprzu;
  • Pieczarkowy;
  • Pomidorowy;
  • Serowy;
  • Porowy.


Dodatki do dań gorących (do wyboru):

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem;
  • Purre ziemniaczane;
  • Ziemniaki pieczone w mundurkach;
  • Kasza gryczana;
  • Kasza jęczmienna;
  • Kasza pęczak;
  • Ryż;
  • Ryż z warzywami.


Surówki (trzy do wyboru):

  • Surówka z marchewki z pomarańczą (lub chrzanem);
  • Ćwikła z chrzanem;
  • Surówka z kapusty pekińskiej;
  • Surówka z kiszonej kapusty;
  • Surówka z czerwonej kapusty;
  • Surówka z białej kapusty ;
  • Mix sałat z sosem vinegrette;
  • Surówka z selera


Deser: (jeden do wyboru):

  • Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowym i bitą śmietaną
  • Sernik wiedeński z sosem czekoladowym;
  • Puchar lodowy z owocami;
  • Pudding kokosowo – waniliowy na sosie malinowym;
  • Pieczone jabłko z bakaliami i korzennym sosem.
  • Panacotta z musem malinowym (truskawkowym w sezonie)


Zimna płyta: (na stoły/na stół szwedzki):

  • Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu;
  • Domowy pasztet z dodatkami;
  • Półmisek wędlin;
  • Galaretka drobiowa;
  • Polędwica wieprzowa z galaretką jabłkową i musem serowo-chrzanowym;
  • Śledź w śmietanie;
  • Półgęsek z marynowanym grzybkiem i korniszonem;
  • Jajka w dwóch odsłonach (z sosem tatarskim, faszerowane);
  • Słone babeczki faszerowane musami
  • Roladka szpinakowo-łososiowa


Sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa;
  • Sałatka z pieczonych brokuł;
  • Sałatka z rukolą i orzechami;
  • Sałatka z selerem naciowym, indykiem i orzechami;
  • Sałatka grecka;
  • Sałatka gyros;
  • Sałatka prezydencka;
  • Sałatka węgierska;
  • Caprese (pomidory z mozzarellą)


Kolacja 1 (jedna do wyboru):

  • Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie chrzanowym ,podawany z marchewką z groszkiem i opiekanymi ziemniakami;
  • Roladki wołowe faszerowane boczkiem podawane z kaszą jęczmienną (pęczak) i kaszą gryczaną z sałatką szwedzką
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym podawane z ziemniakami rosti (ziemniaki starte na grubych oczkach- placki ziemniaczane) i marchewką glazurowaną z miodem.
  • Duszony filet z indyka z sosem serowym podawany z ryżem z warzywami;
  • Rolada wieprzowo – drobiowa z sosem chrzanowym podawana z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty;
  • Zrazy drobiowe z serem i pieczarkami w sosie z zielonego pieprzu podawane z ryżem z groszkiem i surówką z marchewki;


Efektownie podany Tort z racami

Kolacja 2 (jedna do wyboru):

  • Pieczony karczek wieprzowy w sosie własnym z kaszą gryczaną i fasolką szparagową;
  • Szaszłyk drobiowo-warzywny z sosem tzatziki i ryżem ziołowym;
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną i buraczkami;
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem z sosem porowym podawana z talarkami ziemniaczanymi i surówką z białej kapusty;
  • Żeberka wieprzowe podawane z kapustą zasmażaną i ziemniakami pieczonymi;
  • Pikantne drumstiki drobiowe (pałeczki drobiowe)podawane z talarkami ziemniaczanymi i surówką z białej kapusty (colesław);
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem mozzarella, ziemniaki opiekane oraz surówka z kapusty pekińskiej.


Kolacja 3 (jedna do wyboru):

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem ( krokietem) lub pół na pół
  • Żurek po rzeszowsku;
  • Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw;
  • Forszmak drobiowy;

Bufet kawowy: kawa, herbata – bez ograniczeń

Woda , soki w dzbankach na stoły – (jabłko, pomarańczowy ,woda)

Cola, fanta, sprite bufet  – bez ograniczeń

Placki, ciasteczka i owoce na patery na stoły/bufet

Szyszki w cenie, jedna na parę


Za dodatkową opłatą:


Stół wiejski:  25zł/os.  ilość osób:

  • Udziec wieprzowy pieczony w całości;
  • Boczek pieczony;
  • Żeberka w kapuście;
  • Mix pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą);
  • Smalec, ogórki kiszone, chrzan
  • Kiełbasa wiejska;
  • Salceson;
  • Kaszanka;
  • Żurek


Stół rybny: 25zł/os. 

  • Łosoś w panierce chlebowej;
  • Ryba po grecku;
  • Śledź po cygańsku;
  • Pstrąg pieczony;
  • Tatar z śledzia na piklowanym ogórku;
  • Ryba pieczona w całości.
  • Pieczony indyk : 300zł/sztuka
  • Fontanna czekoladowa + owoce + dodatki 1,500zł
  • Palma owocowa 1000zł
  • Dzik pieczony w całości 20zł/os. /pieczony prosiak 17zł/os.
  • Stół słodkich obfitości 20zł/os.
  • Stół z owocami morza 22zł/.os.
  • Kącik dla dzieciaków 700zł    
  • Roll bar 20l. piwo Żywiec 300 zł
  • Drink bar cena do uzg./ stolik dodatkowy na alkohol wraz ze szkłem 200zł
  • Fajerwerki 1,500zł  5 min,   2,000zł   6 min   
  • Fotobudka 1000zł  2 godziny   3 godziny 1200zł  1,300zł  4 godziny  + księga 100zł  
  • Dodatkowy kelner do roznoszenia alkoholu wesele do 150 osób 500zł  powyżej 150  - 600zł
  • Dekoracja kwiatami 12zł/os. (wypożyczenie wazonów 20zł/sztuka)

 

 

Galeria zdjęć