ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ
Propozycja oferty weselnej 2019-2020 - 200zł
Uroczystość rozpoczyna się przywitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem: chlebem,
solą oraz woda i wódką.
Wino musujące serwujemy na powitanie Państwa Młodych.
Zupy: (jedna do wyboru):
• Tradycyjny domowy rosół z makaronem;
• Krem czosnkowy z boczkiem;
• Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym;
• Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym;
• Krem dyniowy z pestkami dymi i olejem rzepakowym.
Danie główne: Możliwość wyboru 2 mięs:
• Tradycyjny pieczony schab w ziołach faszerowany śliwką (lub pieczarką);
• Eskalopki wieprzowe po parysku;
• Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym;
• Roladki drobiowe z serem i pieczarkami;
• Rolada z indyka nadziewana warzywami;
• Stek drobiowy zapiekany z serem i warzywami
• Filet z kurczaka marynowany w imbirze i tymianku
Sosy (do wyboru):
• Myśliwski;
• Sos własny (mięsny),
• Kurkowy;
• Z zielonego pieprzu;
• Pieczarkowy;
• Pomidorowy;
• Serowy;
• Porowy.
Dodatki do dań gorących (do wyboru):
• Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem;
• Purre ziemniaczane;
• Ziemniaki pieczone w mundurkach;
• Kasza gryczana;
• Kasza jęczmienna;
• Kasza pęczak;
• Ryż;
• Ryż z warzywami.
Surówki (trzy do wyboru):
• Surówka z marchewki z pomarańczą (lub chrzanem);
• Ćwikła z chrzanem;
• Surówka z kapusty pekińskiej;
• Surówka z kiszonej kapusty;
• Surówka z czerwonej kapusty;
• Surówka z białej kapusty ;
• Mix sałat z sosem vinegrette;
• Surówka z selera
Deser: (jeden do wyboru):
• Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowym i bitą śmietaną
• Sernik wiedeński z sosem czekoladowym;
• Puchar lodowy z owocami;
• Pudding kokosowo – waniliowy na sosie malinowym;
• Pieczone jabłko z bakaliami i korzennym sosem.
• Panacotta z musem malinowym (truskawkowym w sezonie)
Zimna płyta: SERWOWANA W FORMIE BUFETU
• Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu;
• Domowy pasztet z dodatkami;
• Półmisek wędlin;
• Galaretka drobiowa;
• Polędwica wieprzowa z galaretką jabłkową i musem serowo-chrzanowym;
• Śledź w śmietanie;
• Pomidory z mozzarellą
• Jajka w dwóch odsłonach (z sosem tatarskim, faszerowane);
• Ruloniki z szynki w galaretce
• Roladka szpinakowo-łososiowa
Sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):
• Tradycyjna sałatka jarzynowa;
• Sałatka z pieczonych brokuł;
• Sałatka z rukolą i orzechami;
• Sałatka z selerem naciowym, indykiem i orzechami;
• Sałatka grecka;
• Sałatka gyros;
• Sałatka prezydencka;
• Sałatka węgierska;
Kolacja 1 (jedna do wyboru):
• Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie chrzanowym ,podawany z marchewką z groszkiem i opiekanymi ziemniakami;
• Roladki wołowe faszerowane boczkiem podawane z kaszą jęczmienną (pęczak) i kaszą gryczaną z sałatką szwedzką
• Bitki wieprzowe w sosie własnym podawane z ziemniakami rosti (ziemniaki starte na grubych oczkach- placki ziemniaczane) i marchewką glazurowaną z miodem.
• Duszony filet z indyka z sosem serowym podawany z ryżem z warzywami;
• Rolada wieprzowo – drobiowa z sosem chrzanowym podawana z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty;
• Zrazy drobiowe z serem i pieczarkami w sosie z zielonego pieprzu podawane z ryżem z groszkiem i surówką z marchewki;
Efektownie podany Tort z racami
Kolacja 2 (jedna do wyboru):
• Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw
• Forszmak drobiowy
• Zupa z pieczonego indyka z warzywami
Kolacja 3 (jedna do wyboru):
• Barszczyk czerwony z pasztecikiem ( krokietem) lub pół na pół
• Żurek po rzeszowsku;
• Kwaśnica na żeberkach
Bufet kawowy: kawa, herbata – bez ograniczeń Woda ,
soki w dzbankach na stoły –(jabłko, pomarańczowy ,woda)
Pepsi, mirinda , 7-Up 0,5 – bez ograniczeń
Placki, tort, ciasteczka i owoce na patery na stoły
Szyszki w cenie, jedna na parę
Za dodatkową opłatą:
Stół wiejski: 20zł/os. ilość osób:
• Udziec wieprzowy pieczony w całości;
• Boczek pieczony;
• Żeberka w kapuście;
• Smalec, ogórki kiszone, chrzan
• Kiełbasa wiejska;
• Salceson;
• Kaszanka;
• Żurek
Dodatkowo:
• Mix pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą) – dodatkowo płatne (10szt) – 14zł
Dodatkowo można zamówić (hotel zastrzega iż wszystkie dodatkowe usługi muszą być zamówione przez hotel bądź uzgodnione wcześniej)
• Dj 2500 zł- 3000 zł (cena uzależniona od zakresu usług)
• Dodatkowe podświetlenie Sali o różnej kolorystyce 600zł
• Animator + zabawy dla najmłodszych 4h 1000zł
• Świecący napis „Love” od 600zł
• Fontanna czekoladowa + owoce + dodatki 1,500zł
• Palma owocowa 1200zł
• Dzik pieczony w całości 3,000zł/os. /pieczony prosiak 2,000zł na około 100-120 osób
• Stół słodkich obfitości 20zł/os. (4szt./ os, 1szt. 5zł)
• Stół rybny 25zł/os
• Stół z owocami morza 22zł/.os.
• Ekspres Ciśnieniowy - cała gama kaw serwowanych automatycznie przez wysokiej klasy włoski ekspres 10zł/os
• Roll bar 20l. piwo Żywiec 350 zł
• Wino do obiadu, wraz ze serwisem 50zł/but
• Drink bar cena do uzg./ stolik dodatkowy na alkohol wraz ze szkłem 200zł
• Fajerwerki 1,500zł 5 min, 2,000zł 6 min
• Fotobudka 1000zł 2 godziny 3 godziny 1200zł 1,300zł 4 godziny + księga 100zł
• Obsługa serwująca alkohol wesele do 150 osób 500zł powyżej 150 - 600zł
• Dekoracja kwiatami 15zł/os. (wypożyczenie wazonów 20zł/sztuka)