Oferta weselna 2019-2020 wariant II

ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ

DOSTĘPNE TERMINY NA ROK 2020 I NIEDZIELE 2019 !!!

Propozycja oferty weselnej 2019 - 2020 przykładowe menu - 220zł

Uroczystość rozpoczyna się przywitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem: chlebem,

solą oraz woda i wódką.

Wino musujące serwujemy na powitanie Państwa Młodych.

 

 Przystawka: (jedna do wyboru):

• Domowy pieczony pasztet z orzechami i sosem żurawinowym; 

• Plasterki pieczonego schabu w ziołach, podawanego z świeżymi sałatami i dresingiem musztardowym oraz chrupiącą grzanką;

• Roladka szpinakowo - łososiowa podawana z chrupiącą sałatą i pomidorkami cherry oraz sosem balsamicznym; 

• Plasterki kurczaka marynowanego w ziołach i sosie winnym;

• Ciasteczko francuskie z chrupiącymi warzywami oraz serem dojrzewającym;

Zupy: (jedna do wyboru):

• Tradycyjny domowy rosół z makaronem;

• Krem czosnkowy z boczkiem; 

• Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym;

• Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym;

• Krem dyniowy z pestkami dymi i olejem rzepakowym.

Danie główne: Możliwość wyboru 2 mięs:

• Tradycyjny pieczony schab w ziołach faszerowany śliwką (lub pieczarką);

• Eskalopki wieprzowe po parysku;

• Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym;

• Roladki drobiowe z serem i pieczarkami;

• Rolada z indyka nadziewana warzywami;

• Stek drobiowy zapiekany z serem i warzywami

• Filet z kurczaka marynowany w imbirze i tymianku

Sosy (do wyboru):

• Myśliwski;

• Sos własny (mięsny),

• Kurkowy;

• Z zielonego pieprzu;

• Pieczarkowy;

• Pomidorowy;

• Serowy;

• Porowy.

Dodatki do dań gorących (do wyboru):

• Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem;

• Purre ziemniaczane;

• Ziemniaki pieczone w mundurkach;

• Kasza gryczana;

• Kasza jęczmienna;

• Kasza pęczak;

• Ryż;

• Ryż z warzywami.

Surówki (trzy do wyboru):

• Surówka z marchewki z pomarańczą (lub chrzanem);

• Ćwikła z chrzanem;

• Surówka z kapusty pekińskiej;

• Surówka z kiszonej kapusty;

• Surówka z czerwonej kapusty;

• Surówka z białej kapusty ;

• Mix sałat z sosem vinegrette;

• Surówka z selera

Deser: (jeden do wyboru):

• Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowym i bitą śmietaną 

• Sernik wiedeński z sosem czekoladowym;

• Puchar lodowy z owocami;

• Pudding kokosowo – waniliowy na sosie malinowym;

• Pieczone jabłko z bakaliami i korzennym sosem.

• Panacotta z musem malinowym (truskawkowym w sezonie)

Zimna płyta: Serwowana na stoły

• Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu;

• Domowy pasztet z dodatkami;

• Półmisek wędlin;

• Galaretka drobiowa;

• Polędwica wieprzowa z galaretką jabłkową i musem serowo-chrzanowym;

• Śledź w śmietanie;

• Pomidory z mozzarellą

• Jajka w dwóch odsłonach (z sosem tatarskim, faszerowane);

• Ruloniki z szynki w galaretce

• Roladka szpinakowo-łososiowa

Sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

• Tradycyjna sałatka jarzynowa;

• Sałatka z pieczonych brokuł;

• Sałatka z rukolą i orzechami;

• Sałatka z selerem naciowym, indykiem i orzechami;

• Sałatka grecka;

• Sałatka gyros;

• Sałatka prezydencka;

• Sałatka węgierska;   

Kolacja 1 (jedna do wyboru):

• Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie chrzanowym ,podawany z marchewką z groszkiem i opiekanymi ziemniakami;

• Roladki wołowe faszerowane boczkiem podawane z kaszą jęczmienną (pęczak) i kaszą gryczaną  z sałatką szwedzką 

• Bitki wieprzowe w sosie własnym podawane z ziemniakami rosti (ziemniaki starte na grubych oczkach- placki ziemniaczane)  i marchewką glazurowaną z miodem.

• Duszony filet z indyka z sosem serowym podawany z ryżem z warzywami;

• Rolada wieprzowo – drobiowa z sosem chrzanowym podawana z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty;

• Zrazy drobiowe z serem i pieczarkami w sosie z zielonego pieprzu  podawane z ryżem z groszkiem i surówką z marchewki;

Efektownie podany Tort z racami

Kolacja 2 (jedna do wyboru):

• Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw

• Forszmak drobiowy

• Zupa z pieczonego indyka z warzywami

Kolacja 3 (jedna do wyboru):

• Barszczyk czerwony z pasztecikiem ( krokietem) lub pół na pół

• Żurek po rzeszowsku;

• Kwaśnica na żeberkach

Bufet kawowy: kawa, herbata – bez ograniczeń Woda ,

soki w dzbankach na stoły –(jabłko, pomarańczowy ,woda)

Pepsi, mirinda , 7-Up 0,5  – bez ograniczeń

Placki, tort, ciasteczka i owoce na patery na stoły

Szyszki w cenie, jedna na parę 

Za dodatkową opłatą:

Stół wiejski:  20zł/os.  ilość osób:

• Udziec wieprzowy pieczony w całości;

• Boczek pieczony;

• Żeberka w kapuście;

• Smalec, ogórki kiszone, chrzan

• Kiełbasa wiejska;

• Salceson;

• Kaszanka;

• Żurek 

Dodatkowo:

• Mix pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą) – dodatkowo płatne (10szt) – 14zł

Dodatkowo można zamówić (hotel zastrzega iż wszystkie dodatkowe usługi muszą być zamówione przez hotel bądź uzgodnione wcześniej) 

• Dj 2500 zł- 3000 zł (cena uzależniona od zakresu usług)

• Dodatkowe podświetlenie Sali o różnej kolorystyce 600zł

• Animator + zabawy dla najmłodszych 4h 1000zł 

• Świecący napis „Love” od  600zł

• Fontanna czekoladowa + owoce + dodatki   1,500zł

• Palma owocowa  1200zł

• Dzik pieczony w całości 3,000zł/os. /pieczony prosiak 2,000zł na około 100-120 osób 

• Stół słodkich obfitości 20zł/os.  (4szt./ os, 1szt. 5zł)

• Stół rybny 25zł/os

• Stół z owocami morza  22zł/.os. 

• Ekspres Ciśnieniowy - cała gama kaw serwowanych automatycznie przez wysokiej klasy włoski ekspres 10zł/os 

• Roll bar 20l. piwo Żywiec 350 zł

• Wino do obiadu, wraz ze serwisem 50zł/but 

• Drink bar cena do uzg./ stolik dodatkowy na alkohol wraz ze szkłem 200zł  

• Fajerwerki  1,500zł  5 min,   2,000zł   6 min    

• Fotobudka  1000zł  2 godziny   3 godziny 1200zł  1,300zł  4 godziny  + księga 100zł  

• Obsługa serwująca alkohol  wesele do 150 osób 500zł  powyżej 150  - 600zł 

• Dekoracja kwiatami 15zł/os.   (wypożyczenie wazonów 20zł/sztuka) 

 

 

Galeria zdjęć

Zapraszamy do skorzystania z bonu turystycznego w Hotelu Zimowit***

Hotel Zimowit*** w Rzeszowie przystąpił do programu Polski Bon Turystyczny 500+. Bon możesz zrealizować płacąc za pobyt, w którym uczestniczy dziecko. Bonem można uregulować należność za pobyt rodziny, nawet jeśli w ramach oferty dzieci przebywały w hotelu nieodpłatnie. Bon jest formą rozliczenia bezgotówkowego. Aby skutecznie skorzystać z bonu należy:

1. Zarejestrować się w PUE ZUS (posiadać indywidualne konto) i aktywować Polski Bon Turystyczny. Na podany tam adres mailowy i SMS Gość otrzyma 16-cyfrowy kod, który posłuży recepcjoniście do rozliczenia Państwa pobytu bonem.

2. Podczas zameldowania recepcjonista poprosi o 16 cyfrowy kod, a następnie posłuży się nim blokując określoną wartość środków na poczet pobytu na platformie ZUS. Działanie recepcjonisty będzie wymagało uwierzytelnienia, dlatego otrzymacie Państwo SMS oraz e-mail z kodem PIN, który potrzebujemy do dokończenia blokady środków na Państwa koncie na poczet realizowanej u nas rezerwacji. W tym procesie niezbędnym jest, byście mieli Państwo dostęp do telefonu lub skrzynki mailowej, które wskazaliście Państwo w PUE ZUS.

3. Pozostałą część należności z tytułu rezerwacji opłacacie Państwo kartą lub gotówka podczas zameldowania. W związku z tym, że pobyt jest co do zasady realizowany na rzecz dziecka nie może być jednocześnie pobytem biznesowym, dlatego na pozostałą część płatności recepcjonista nie wystawi faktury na firmę.

Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo na stronie ZUS.

Dyrekcja i zarząd Hotelu Zimowit***