Oferta weselna 2019-2020 wariant II

ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ

DOSTĘPNE TERMINY NA ROK 2020 I NIEDZIELE 2019 !!!

Propozycja oferty weselnej 2019 - 2020 przykładowe menu - 220zł

Uroczystość rozpoczyna się przywitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem: chlebem,

solą oraz woda i wódką.

Wino musujące serwujemy na powitanie Państwa Młodych.

 

 Przystawka: (jedna do wyboru):

• Domowy pieczony pasztet z orzechami i sosem żurawinowym; 

• Plasterki pieczonego schabu w ziołach, podawanego z świeżymi sałatami i dresingiem musztardowym oraz chrupiącą grzanką;

• Roladka szpinakowo - łososiowa podawana z chrupiącą sałatą i pomidorkami cherry oraz sosem balsamicznym; 

• Plasterki kurczaka marynowanego w ziołach i sosie winnym;

• Ciasteczko francuskie z chrupiącymi warzywami oraz serem dojrzewającym;

Zupy: (jedna do wyboru):

• Tradycyjny domowy rosół z makaronem;

• Krem czosnkowy z boczkiem; 

• Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym;

• Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym;

• Krem dyniowy z pestkami dymi i olejem rzepakowym.

Danie główne: Możliwość wyboru 2 mięs:

• Tradycyjny pieczony schab w ziołach faszerowany śliwką (lub pieczarką);

• Eskalopki wieprzowe po parysku;

• Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem pleśniowym;

• Roladki drobiowe z serem i pieczarkami;

• Rolada z indyka nadziewana warzywami;

• Stek drobiowy zapiekany z serem i warzywami

• Filet z kurczaka marynowany w imbirze i tymianku

Sosy (do wyboru):

• Myśliwski;

• Sos własny (mięsny),

• Kurkowy;

• Z zielonego pieprzu;

• Pieczarkowy;

• Pomidorowy;

• Serowy;

• Porowy.

Dodatki do dań gorących (do wyboru):

• Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem;

• Purre ziemniaczane;

• Ziemniaki pieczone w mundurkach;

• Kasza gryczana;

• Kasza jęczmienna;

• Kasza pęczak;

• Ryż;

• Ryż z warzywami.

Surówki (trzy do wyboru):

• Surówka z marchewki z pomarańczą (lub chrzanem);

• Ćwikła z chrzanem;

• Surówka z kapusty pekińskiej;

• Surówka z kiszonej kapusty;

• Surówka z czerwonej kapusty;

• Surówka z białej kapusty ;

• Mix sałat z sosem vinegrette;

• Surówka z selera

Deser: (jeden do wyboru):

• Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowym i bitą śmietaną 

• Sernik wiedeński z sosem czekoladowym;

• Puchar lodowy z owocami;

• Pudding kokosowo – waniliowy na sosie malinowym;

• Pieczone jabłko z bakaliami i korzennym sosem.

• Panacotta z musem malinowym (truskawkowym w sezonie)

Zimna płyta: Serwowana na stoły

• Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu;

• Domowy pasztet z dodatkami;

• Półmisek wędlin;

• Galaretka drobiowa;

• Polędwica wieprzowa z galaretką jabłkową i musem serowo-chrzanowym;

• Śledź w śmietanie;

• Pomidory z mozzarellą

• Jajka w dwóch odsłonach (z sosem tatarskim, faszerowane);

• Ruloniki z szynki w galaretce

• Roladka szpinakowo-łososiowa

Sałatki ( 3 rodzaje do wyboru):

• Tradycyjna sałatka jarzynowa;

• Sałatka z pieczonych brokuł;

• Sałatka z rukolą i orzechami;

• Sałatka z selerem naciowym, indykiem i orzechami;

• Sałatka grecka;

• Sałatka gyros;

• Sałatka prezydencka;

• Sałatka węgierska;   

Kolacja 1 (jedna do wyboru):

• Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie chrzanowym ,podawany z marchewką z groszkiem i opiekanymi ziemniakami;

• Roladki wołowe faszerowane boczkiem podawane z kaszą jęczmienną (pęczak) i kaszą gryczaną  z sałatką szwedzką 

• Bitki wieprzowe w sosie własnym podawane z ziemniakami rosti (ziemniaki starte na grubych oczkach- placki ziemniaczane)  i marchewką glazurowaną z miodem.

• Duszony filet z indyka z sosem serowym podawany z ryżem z warzywami;

• Rolada wieprzowo – drobiowa z sosem chrzanowym podawana z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty;

• Zrazy drobiowe z serem i pieczarkami w sosie z zielonego pieprzu  podawane z ryżem z groszkiem i surówką z marchewki;

Efektownie podany Tort z racami

Kolacja 2 (jedna do wyboru):

• Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw

• Forszmak drobiowy

• Zupa z pieczonego indyka z warzywami

Kolacja 3 (jedna do wyboru):

• Barszczyk czerwony z pasztecikiem ( krokietem) lub pół na pół

• Żurek po rzeszowsku;

• Kwaśnica na żeberkach

Bufet kawowy: kawa, herbata – bez ograniczeń Woda ,

soki w dzbankach na stoły –(jabłko, pomarańczowy ,woda)

Pepsi, mirinda , 7-Up 0,5  – bez ograniczeń

Placki, tort, ciasteczka i owoce na patery na stoły

Szyszki w cenie, jedna na parę 

Za dodatkową opłatą:

Stół wiejski:  20zł/os.  ilość osób:

• Udziec wieprzowy pieczony w całości;

• Boczek pieczony;

• Żeberka w kapuście;

• Smalec, ogórki kiszone, chrzan

• Kiełbasa wiejska;

• Salceson;

• Kaszanka;

• Żurek 

Dodatkowo:

• Mix pierogów (ruskie, z mięsem, z kapustą) – dodatkowo płatne (10szt) – 14zł

Dodatkowo można zamówić (hotel zastrzega iż wszystkie dodatkowe usługi muszą być zamówione przez hotel bądź uzgodnione wcześniej) 

• Dj 2500 zł- 3000 zł (cena uzależniona od zakresu usług)

• Dodatkowe podświetlenie Sali o różnej kolorystyce 600zł

• Animator + zabawy dla najmłodszych 4h 1000zł 

• Świecący napis „Love” od  600zł

• Fontanna czekoladowa + owoce + dodatki   1,500zł

• Palma owocowa  1200zł

• Dzik pieczony w całości 3,000zł/os. /pieczony prosiak 2,000zł na około 100-120 osób 

• Stół słodkich obfitości 20zł/os.  (4szt./ os, 1szt. 5zł)

• Stół rybny 25zł/os

• Stół z owocami morza  22zł/.os. 

• Ekspres Ciśnieniowy - cała gama kaw serwowanych automatycznie przez wysokiej klasy włoski ekspres 10zł/os 

• Roll bar 20l. piwo Żywiec 350 zł

• Wino do obiadu, wraz ze serwisem 50zł/but 

• Drink bar cena do uzg./ stolik dodatkowy na alkohol wraz ze szkłem 200zł  

• Fajerwerki  1,500zł  5 min,   2,000zł   6 min    

• Fotobudka  1000zł  2 godziny   3 godziny 1200zł  1,300zł  4 godziny  + księga 100zł  

• Obsługa serwująca alkohol  wesele do 150 osób 500zł  powyżej 150  - 600zł 

• Dekoracja kwiatami 15zł/os.   (wypożyczenie wazonów 20zł/sztuka) 

 

 

Galeria zdjęć