Oferta studniówek 2019

ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA STUDNIÓWEK

DOSTĘPNE TERMINY NA ROK 2019 I 2020 !!!

Propozycja oferty na studniówkę 2019

Najważniejszy bal w życiu, jedna z ostatnich okazji wspólnej zabawy z przyjaciółmi i kolegami z klasy maturalnej – studniówka.

Jeżeli chcesz zdać maturę – zapraszamy do Hotelu ZIMOWIT ***, a przesąd jakim jest kolor czerwony zadziała !!!

Według symboliki kolorów czerwień najsilniej stymuluje ludzką psychikę, jest barwą życia, władzy i uczuć. Czerwień symbolizuje silną osobowość, dodaje pewności siebie, wzmacnia wolę i odwagę pomaga pokonać trudności.

Czerwona bielizna założona na studniówkę ma stać się swoistym amuletem na maturze.

Od wielu lat dziewczęta (a obecnie i chłopcy) na studniówkę ubierają czerwone majtki, by użyć ich ponownie na egzaminie maturalnym

Przesąd mówi, że na studniówkę czerwone majteczki powinny być założone na lewą stronę. Siła amuletu wzmaga się, jeśli odczekają do matury, a na egzaminy włoży się je ponownie już prawidłowo, na prawą stronę.

Rzeszów, Al. Armii Krajowej 4B  tel. 730 777 728

PROPOZYCJA     I

Danie główne (do wyboru):

  • Schab w sosie pieczeniowym
  • Schab nadziewany pieczarkami
  • Rolada ze schabu z szynką, groszkiem i pieczarką
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa w drobiowej otoczce z tymiankiem
  • Pierś kurczaka nadziana leśnymi grzybami
  • Polędwiczka wieprzowa rolowana z papryką i szynką
  • Schab faszerowany leśnym runem
  • Filet z kurczaka w otulinie boczku
  • Soczysty de volaille w chrupiącej panierce

Dodatki do drugich dań:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kulki ziemniaczane, frytki
  • Ziemniaki puree
  • Ryż z warzywami

Surówki (do wyboru)

  • surówka z białej kapusty z ogórkiem i sosem vinegrette
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z czerwonej kapusty
  • surówka z marchwi i pomarańczy

Deser (jedna z propozycji do wyboru):

  • tort
  • Banofi
  • Szarlotka na ciepło z gałkami lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Naleśnik z musem orzechowym, czekoladą i bitą śmietaną

Zimna płyta (całość)

  • Kompozycje mięs pieczystych
  • Deska wędlin
  • Rapsodia śledziowa
  • Tymbaliki wieprzowo – drobiowe
  • Jajka garnierowane na sosie tatarskim
  • Pieczywo
  • Ciasteczka kruche

Sałatki (dwie propozycje do wyboru):

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka prezydencka
  • Sałatka z pieczonym kurczakiem i sosem koktajlowym
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka Grecka z lekkim sosem vinaigrette
  • Caprese – pomidory z mozzarellą
  • Sałatka węgierska
  • Sałatka śledziowa

Kolacja II (jedna z propozycji do wyboru):

  • Strogonow w białym sosie
  • Zupa z aromatycznego mięsa i mieszanki klasycznych warzyw z papryką i pieczarkami
  • Zupa gulaszowa z ziemniakami, papryką, pieczarkami i przyprawami

Kolacja III (jedna z propozycji do wyboru):

  • Rubinowy barszczyk czerwony z krokietem (paluszkiem, pasztecikiem, kapuśniaczkiem)
  • Rubinowy barszczyk czerwony z kołdunami
  • Forszmak drobiowy
  • Zupa pieczarkowa z kluseczkami

Bufet kawowy + soki 2 rodz. + woda minelana - bez ograniczeń

Pokrowce, świeczki, serwety, kwiaty w cenie!

CENA ZA OSOBĘ: 130 ZŁ

Możliowść zamówienia dodotkowo -Dj 1,300zł

PROPOZYCJA II

Danie główne (do wyboru):

  • Schab w sosie pieczeniowym
  • Schab nadziewany pieczarkami
  • Rolada ze schabu z szynką, groszkiem i pieczarką
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa w drobiowej otoczce z tymiankiem
  • Pierś kurczaka nadziana leśnymi grzybami
  • Polędwiczka wieprzowa rolowana z papryką i szynką
  • Schab faszerowany leśnym runem
  • Filet z kurczaka w otulinie boczku
  • Soczysty de volaille w chrupiącej panierce

Dodatki do drugich dań:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kulki ziemniaczane, frytki
  • Ziemniaki puree
  • Ryż z warzywami

Surówki (do wyboru)

  • surówka z białej kapusty z ogórkiem i sosem vinegrette
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z czerwonej kapusty
  • surówka z marchwi i pomarańczy

Deser (jedna z propozycji do wyboru):

  • tort
  • Banofi
  • Szarlotka na ciepło z gałkami lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Naleśnik z musem orzechowym, czekoladą i bitą śmietaną

Zimna płyta: (całość)

  • Kompozycje mięs pieczystych
  • Deska wędlin
  • Rapsodia śledziowa
  • Tymbaliki wieprzowo – drobiowe
  • Jajka garnierowane na sosie tatarskim
  • Pieczywo
  • Ciasteczka kruche

Sałatki (dwie propozycje do wyboru):

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka prezydencka
  • Sałatka z pieczonym kurczakiem i sosem koktajlowym
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka Grecka z lekkim sosem vinaigrette
  • Caprese – pomidory z mozzarellą
  • Sałatka węgierska
  • Sałatka śledziowa

Kolacja II (jedna z propozycji do wyboru):

  • Klopsiki w sosie pieczarkowym
  • Roladka z indyka w sosie majerankowym, ziemniaki z koperkim i cebulką , surówka z marchewki i pomarańczy
  • Kurczak w chińskich warzywach z rizotto
  • Wieprzowina w sosie czosnkowym , ziemaniaki opiekane, ćwikła

Kolacja III (jedna z propozycji do wyboru):

  • Żurek staropolski z dodatkiem kiełbasy wiejskiej
  • Rubinowy barszczyk czerwony z krokietem (paluszkiem, pasztecikiem, kapuśniaczkiem)
  • Rubinowy barszczyk czerwony z kołdunami
  • Forszmak drobiowy
  • Zupa pieczarkowa z kluseczkami

Bufet kawowy + soki 2 rodz. + woda minelana - bez ograniczeń

Pokrowce, świeczki, serwety, kwiaty w cenie!

CENA ZA OSOBĘ: 150 ZŁ

Możliowść zamówienia dodotkowo -Dj 1,300zł

 

Galeria zdjęć