ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA WESEL W NIEDZIELĘ
Propozycja oferty weselnej 2021-2022
Wariant I
PRZYWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH STAROPOLSKIM ZWYCZAJEM CHLEBEM I SOLĄ
DLA KAŻDEGO Z GOŚCI LAMPKA WINA MUSUJĄCEGO NA START GRATIS !
ZUPA
- Tradycyjny domowy rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE
- Tradycyjny pieczony schab i roladka drobiowa w sosie własnym, ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem, zestaw surówek(marchew z pomarańczą, ćwikła z chrzanem, surówka sezonowa)
KOLACJA I
- Filet z kurczaka z pieczarkami lub szpinakiem w sosie serowym, podawany z surówką z kapusty pekińskiej i opiekanymi ziemniakami
KOLACJA III
- Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw
KOLACJA III
- Barszczyk czerwony z kapuśniakiem/pasztecikiem/krokietem
Zimna PŁYTA
Serwowana w bufecie
- Półmisek wędlin+serów 10 dkg/os
- Galaretka drobiowa 50%
- Śledź w śmietanie 50%
- Jajka z sosem tatarskim 50%
- Ruloniki z szynki z chrzanem w galaretce 50%
- Roladka szpinakowo-łososiowa
+ tortilla(pół na pół) 50%/50%
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Pieczywo
- Bufet kawowy według potrzeb
- Woda mineralna soki w dzbankach według potrzeb
- Napoje gazowane 1szt/os
- Owoce 20dkg/os
200zł/os
Wariant II
PRZYWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH STAROPOLSKIM ZWYCZAJEM CHLEBEM I SOLĄ
DLA KAŻDEGO Z GOŚCI LAMPKA WINA MUSUJĄCEGO NA START GRATIS !
ZUPA
- Tradycyjny domowy rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE
- Tradycyjny pieczony schab i roladka drobiowa w sosie własnym, ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem, zestaw surówek(marchew z pomarańczą, ćwikła z chrzanem, surówka sezonowa)
DESERY
- Panna Cotta z musem malinowym
KOLACJA I
- Filet z kurczaka z pieczarkami lub szpinakiem w sosie serowym, podawany z surówką z kapusty pekińskiej i opiekanymi ziemniakami
KOLACJA II
- Karczek wieprzowy w sosie miodowo-musztardowym podawany z kluskami śląskimi oraz sałatką szwedzką
KOLACJA III
- Barszczyk czerwony z kapuśniakiem/pasztecikiem/krokietem
Zimna PŁYTA
Serwowana na stoły bądź w bufecie*
- Półmisek wędlin+serów 10dkg/os
- Galaretka drobiowa 50%
- Śledź w śmietanie 50%
- Jajka z sosem tatarskim 50%
- Ruloniki z szynki z chrzanem w galaretce 50%
- Roladka szpinakowo-łososiowa
+ tortilla(pół na pół) 50%/50%
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Pieczywo
- Bufet kawowy według potrzeb
- Woda mineralna soki w dzbankach według potrzeb
- Napoje gazowane 1szt/os
- Owoce 20dkg/os
220zł/os
Wariant III
PRZYWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH STAROPOLSKIM ZWYCZAJEM CHLEBEM I SOLĄ
DLA KAŻDEGO Z GOŚCI LAMPKA WINA MUSUJĄCEGO NA START GRATIS !
ZUPA
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Tradycyjny domowy rosół z makaronem
- Delikatny krem pomidorowy z mozarellą
- Krem z palonych warzyw z oliwą ziołową i chrustem z boczku
DANIE GŁÓWNE
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Tradycyjny pieczony schab i roladka drobiowa nadziewana pieczarkami w sosie kurkowym
- Karkówka w sosie rozmarynowo-miętowym
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana pieczarkami lub serem w sosie własnym
DODATKI DO DAŃ GORĄCYCH
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- Purre ziemniaczane
- Ziemniaki pieczone w mundurkach
Zestaw SURÓWEK
Serwowane wszystkie trzy pozycje (rodzaj w zależności od sezonu)
- Surówka z marchewki z pomarańczą
- Ćwikła z chrzanem
- Surówka sezonowa
DESERY
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Szarlotka z polskich jabłek z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- Sernik wiedeński z sosem czekoladowym
- Puchar lodowy z owocami
- Panna Cotta z musem malinowym
KOLACJA I
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Filet z kurczaka z pieczarkami lub szpinakiem w sosie serowym, podawany z surówką z kapusty pekińskiej i opiekanymi ziemniakami
- Bitki wieprzowe podawane z ziemniakami z gzikiem i sosem pieczarkowym
- Karczek wieprzowy w sosie miodowo-musztardowym podawany z kluskami śląskimi oraz sałatką szwedzką
KOLACJA II
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Zupa gulaszowa z wieprzowiny i warzyw
- Bogracz
- Francuzka zupa cebulowa z grzanką
- Kwaśnica na żeberkach
KOLACJA III
Prosimy o wybór jednej pozycji
- Barszczyk czerwony z pasztecikiem/ kapuśniakiem/krokietem
Zimna pŁYTA
Serwowana na stoły bądź w bufecie*
- Półmisek wędlin+serów 10 dkg/os
- Galaretka drobiowa 50%
- Śledź w śmietanie 50%
- Jajka z sosem tatarskim 50%
- Ruloniki z szynki z chrzanem w galaretce 50%
- Roladka szpinakowo-łososiowa
+ tortilla(pół na pół) 50%/50%
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Pieczywo
Dodatkowo do wyboru:
- Pomidory z mozarellą
- Sałatka grecka
- Sałatka wiosenna
- Bufet kawowy według potrzeb
- Woda mineralna soki w dzbankach według potrzeb
- Napoje gazowane 1szt/os
- Owoce 20dkg/os
240zł/os
DODATKOWe oferty
ZASTRZEGAMY SOBIE IŻ WSZYSTKIE DODATKOWE USŁUGI MUSZĄ BYĆ ZAMAWIANE POPRZEZ HOTEL
Ceny usług dodatkowych mogą ulec zmianie
- Przystawka 15zł/os
*Roladka involtini (ogórek) faszerowany twarogiem +grzanki, sos jogurtowo-klonowy z aromatem mięty
*Roladka szpinakowo-łososiowa podawana z chrupiącą sałatą i pomidorkami cherry oraz sosem balsamicznym
*Plasterki kurczaka marynowanego w ziołach i sosie winnym
- Wiejski stół 19zł/os
Boczek pieczony, Tradycyjne mięsa pieczone własnego wyrobu, schab i karkówka, Kiełbasa wiejska. Salceson, Pasztet z żurawiną, Soczyste golonki(do 80 osób), Udziec wieprzowy(powyżej 80 osób), Smalec, Ogórki kiszone, Chrzan, Masło czosnkowe, Proziaki, Grzybki marynowane
- Przekąski gorące:
Mix pierogów ( ruskie, z mięsem ,z kapustą (10szt/16zł)
Bigos 9zł/porcja
Żurek po rzeszowsku 10zł/porcja
Kaszanka z cebulką 7zł/porcja
Szaszłyk wieprzowy 12zł/porcja
Żeberka w kapuście 10zł/porcja
- Sushi – wyceniane według zamówienia
- Tort weselny wyceniany według wielkości i modelu
- Ciasta weselne 2,5szt/os, ciasteczka kruche 10dkg/os – wyceniane według zamówienia
- Szyszki weselne jedna na parę, wyceniane według zamówień
- Duża podświetlana fontanna czekoladowa+owoce+dodatki (100-150 osób)- 1200zł, powyżej 150zł -1800zł
- Palma owocowa 1400zł
- Dzik pieczony w całości 3000zł |pieczony prosiak 2200zł na 100/120os
- Stół słodkich obfitości 20zł/os dla minimum 50osób
- Stół z rybami i owocami morza 35zł/os dla minimum 60 osób
- Ekspres ciśnieniowy 15zł/os
- Roll bar 20l -350zł
- Dj 2500zł-3000zł (cena uzależniona od zakresu usług)
- Wypożyczenie sprzętu multimedialnego(ekran, rzutnik)200zł
- Dodatkowe podświetlenie Sali o różnej kolorystyce(10 pkt) 600zł
- Animator cena do uzgodnienia
- Świecący napis LOVE lub MIŁOŚĆ 500zł
- Wino do obiadu wraz z serwisem 60zł/butelka
- Drink bar wyceniany w zależności od rodzaju alkoholi oraz liczby osób
- Obsługa donosząca alkohol – wesele do 150os/600zł powyżej 700zł
- Opakowania na żywność małe 5zł | duże 10zł
- Fajerwetki 5min 1700zł
- Fotobudka 2h-1000zł| 3h-1200zł| 4h-1300zł | księga gości 100zł
- Wypożyczenie wazonów 20zł/szt
- Stolik przygotowany pod księgę gości 50zł
DODATKOWE INFORMACJE
- POKÓJ DLA PARY MŁODEJ ZA 1ZŁ
- 15% RABATU NA POKOJE HOTELOWE
- DANIA DLA WEGAN,WEGETARIAN BĄDŹ OSÓB WYMAGAJĄCYCH SPECJALISTYCZNEJ DIETY OMAWIANE I WYCENIANE NA UMÓWIONYM SPOTKANIU
- ZAPEWNIAMY PROFESJONALNĄ OBSŁUGĘ KELNERSKĄ
- UKŁAD STOLIKÓW OKRĄGŁYCH NIE JEST OBARCZONY DODATKOWĄ OPŁATĄ
- DEKORACJA ŻYWYMI KWIATAMI, SERWETKAMI I ŚWIECAMI GRATIS! (DOSTĘPNA WYBRANA KOLORYSTYKA)
- NIE POBIERAMY OPŁATY KORKOWEJ ZA WÓDKĘ
- COOLERY Z LODEM GRATIS
- DZIECI DO LAT 3 BEZPŁATNE, OD 3 DO 8 LAT 50 % CENY
- USTALANIE MENU NAJPÓŹNIEJ 2 TYGODNIE PRZED WESELEM
- OSTATECZNA LICZBA GOŚCI WEDŁUG KTÓREJ ROZLICZAMY BEZ WZGLĘDU NA FREKWENCJĘ NA WESELU NA 7 DNI PRZED PLANOWANYM PRZYJĘCIEM WESELNYM
PODPISANIE UMOWY WIĄŻE SIĘ Z WPŁATĄ ZADATKU W WYSOKOŚCI 3000 ZŁ, KTÓRA NIE PODLEGA ZWROTOWI W RAZIE REZYGNACJI Z WYNAJĘCIA SALI