Organizacja bankietów

BANKIETY
w HOTELU ZIMOWIT


Pragniemy Państwu zaproponować przykład kolacji bankietowej np. na DZIEŃ NAUCZYCIELA
 
Aperitif:
Wino musujące
 
Przystawka:
Soczysta pieczona pierś kaczki podana na postumencie sosu żurawinowego
 
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa rolowana z papryką i szynką z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem z bukietem warzyw
 
Deser: 
Panacotta z cherry i miętą
 
Bufet z zimnymi zakąskami
Ławica ryb podana na tafli lustrzanej: łosoś norweski nadziewany sandaczem w trzech sosach w otoczce galaret i galantyny z ryb morskich i słodkowodnych ubrany w różę z łososia oraz jajka z kawiorem, anchua i pastami rybnymi 
Dworska deska rozmaitości ci  w postaci wyśmienitych wędlin
Pasztety pieczone w cieście francuskim z borowikami w sosie cumberland
Śledzie w trzech odmianach
Sałatka grecka
Sałatka z kurczakiem, z ananasem i selerem naciowym
Sałatka prezydencka
Deska serów i rolad serowych
 
II Kolacja
Schab faszerowany leśnym runem serwowany z talarkami ziemniaczanymi i buraczkami ćwikłowymi
 
III Kolacja
Zupa z aromatycznego mięsa wołowego i mieszanki klasycznych warzyw z papryką i pieczarkami
 
Bufet słodkości:
Babeczki z kremem i owocami
Sałatka owocowa
Ciasteczka koktajlowe
Napoje zimne i gorące : bez ograniczeń
Bufet kawowy: Kawa/herbata
Soki owocowe, woda gaz.i nieg.
Coca-cola, fanta, sprite
 
Zapewniamy:
• Profesjonalną obsługę kelnerską, kucharską i porządkową
• Przybranie stołów i krzeseł